Selamat Datang ke Laman Portal
FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI MAKANAN
Universiti Putra Malaysia
Khamis - 23 Februari 2017
  • Facebook
  • Youtube
  • Google
Mengenai Kami

Jabatan Teknologi Makanan telah ditubuhkan pada 01 Mac 1982. Sejak penubuhannya, jabatan telah mempelopori bidang pengajaran, penyelidikan dan perundingan dalam bidang pemprosesan dan kejuruteraan makanan. la menawarkan kemudahan seperti loji pepandu, pemprosesan makanan terkini dan makmal sensori yang lengkap.

Jabatan Teknologi Makanan bertanggung jawab menawarkan program Bachelor Sains Pengajian Makanan (BSPMK) dengan dua pilihan iaitu Pengurusan Makanan dan Pemasaran Makanan. Jabatan ini juga membantu Jabatan Sains Makanan dan Jabatan Pengurusan dan Khidmat Makanan menjalankan program Bacelor Sains & Teknologi Makanan dan Bacelor Pengurusan Perkhidmatan Makanan dengan menawarkan kursus-kursus dalam bidang pemprosesan dan kejuruteraan makanan.

Selain daripada itu, jabatan juga menawarkan program Ijazah Sarjana dan Doktor Falsafah dengan tesis dalam bidang Pemprosesan dan Kejuruteraan Makanan serta program Master Teknologi Makanan melalui kerja kursus.

Kemaskini Terakhir : Thu, 10 Mar 2016 (zurainy)


Ketua
Jabatan Teknologi Makanan
Fakulti Sains dan Teknologi Makanan
Universiti Putra Malaysia
43400, UPM Serdang
Selangor, Malaysia
Tel :+ 603 8946 8355
Faks : +603 8942 3552
Emel : food.technology@upm.edy.my

Polisi Privasi & Keselamatan | Penafian | Notis Hakcipta | Peta Laman | AJK Web |
Paparan terbaik menggunakan Internet Explorer, Safari, Firefox, Google Chrome dengan resolusi 1024 x 768
@2013 Universiti Putra Malaysia
  • SIRIM-UKAS
  • Valid CSS!
Kemaskini Terakhir : 15 Feb 2017