Selamat Datang ke Laman Portal
FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI MAKANAN
Universiti Putra Malaysia
Khamis - 23 Februari 2017
  • Facebook
  • Youtube
  • Google
Informasi Bahagian

Peranan utama Bahagian Pengurusan Sumber adalah untuk menyokong aktiviti bagi mencapai Kualiti dan Pelan Strategik Fakulti. Fungsi bahagian ini adalah untuk menyediakan sumber, kemudahan dan peralatan bagi tujuan pembelajaran, penyelidikan dan perkhidmatan profesional. Selain daripada itu, bahagian ini juga berperanan untuk membantu pengurusan program program yang dijalankan oleh Fakulti seperti Hari Penyampaian Hadiah Pelajar, Hari Pengenalan Produk Baru Fakulti, Hari Kualiti, Seminar dan lain-lain.

Fungsi utama :

1. Sumber Manusia

-Keperluan perancangan staf 
-Pengurusan kemasukan staf 
-Pengurusan kenaikan pangkat 
-Perancangan latihan staf 
-Menyediakan latihan untuk staf 


2. Penyelenggaraan Kemudahan, Peralatan dan Infrastruktur

-Perancangan kemudahan, peralatan & infrastruktur 
-Penyelenggaraan kemudahan, peralatan & infrastruktur 


3. Kewangan

-Penyediaan bajet tahunan 
-Pengurusan bekalan, perkhidmatan & kerja 
-Pengurusan & pengawalan bajet bagi memenuhi perancangan yang telah dibuat 


4. Penyediaan & Pengurusan

-Aktiviti Rasmi Fakulti

-Penyediaan tempat 
-Penyediaan bajet
-Penyediaan kemudahan & peralatan

Kemaskini Terakhir : Thu, 28 Nov 2013 (ira_yusoff)
ArrowLihat Juga
Direktori Staf



Timbalan Dekan (Pengurusan Sumber)
Fakulti Sains dan Teknologi Makanan
Universiti Putra Malaysia
43400, UPM Serdang
Selangor, Malaysia
Tel : +603 8946 8368
Faks : +603 8942 3552
Emel: food.resource@upm.edu.my
Polisi Privasi & Keselamatan | Penafian | Notis Hakcipta | Peta Laman | AJK Web |
Paparan terbaik menggunakan Internet Explorer, Safari, Firefox, Google Chrome dengan resolusi 1024 x 768
@2013 Universiti Putra Malaysia
  • SIRIM-UKAS
  • Valid CSS!
Kemaskini Terakhir : 15 Feb 2017